Constantin Cheianu invinge frica prin libertatea cuvintului!

Scriitorul, dramaturgul si jurnalistul Constantin Cheianu, la data de 15 noiembrie 2014, a fost invitul special la Arena Tinerilor Jurnalisti, unde, in discutii aprinse cu jurnalistii a dezvaluit mai multe aspecte ale vietii si activitatii sale.

Constantin Cheianu a captat atentia jurnalistilor din prima secunda a conversatiei sale, creind o atmosfera placuta si plina de confesiuni, ca mai apoi sa trezeasca valul de intrebari din partea jurnalistilor.
DSCN9396
Tonul a fost dat prin prezentarea cum a luat nastere emisiunea “Ora de ras” de la postul Jurnal TV, prin cite etape a trecul pina a ajunge la un produs final care a placut din start publicului si prin care este recunoscut astazi jurnalistul Constantin Cheianu.

Emisiunea “Ora de ras” este un indemn si un strigat catre societate de a fi liberi si de a prezenta adevarata imagine a actorilor politici in cele mai mici detalii, pornind de la fapte reale selectate cu mare atentie pentru a fi transmise in mod transparent.
Rudele, prietenii dar si oamnii care privesc aceasta emisiune ma intreaba – cum de nu am fost constrins inca de cei pe care ii critic pentru a inchide emisiunea, cum de nu am patit nimic si sunt inca viu si nevatamat, iar cu o stringere de mina sunt incurajat sa fac mai departe ceea ce fac, ca mai apoi sa ramin din nou singur in fata acestor provocari si sa lupt. Sper, ca voi, tinerii jurnalisti sa va includeti in lupta pentru a lua situatia in miini!

Intrebat pentru ce partid pledeaza in alegerile electorale din acest an, Cheianu la mentionat pe candidatul independent – Oleg Brega si pe activistul Anatol Matasaru, numindu-i “oameni curajosi”

apoi prezentind un sir de partide cu aspecte pozitive si negative:

  • Partidul Liberal Reformator(un partid ce a facut ceva reforme)
  • Partidul Liberal Democrat din Moldova (as vota pentru Leanca, dar nu pentru Filat)
  • Partidul Liberal(partidul lui Chirtoaca, dar nu a lui Ghimpu)
  • Partidul Democrat din Moldova (un partid al papusarului, partidul lui Plahotniuc ce se ascunde dupa lozica UE pentru a duce lumea in eroare, pentru a cumpara societatea asa cum a cumparat cele cinci posturi TV!)

Tot aici, Cheianu mentioneaza: “Vai de capul jurnalistilor care lucreaza la comanda actorului politic. Eu ma bucur enorm de mult ca de-a lungul activitatii mele nu am stat sub papucul nimanui, ma bucur ca sunt liber sa scriu si sa spun tot ceea ce gindesc!”

DSCN9418

La intrebarea despre succesul la femei, zimbind, jurnalistul a raspuns: “Probabil, aceasta intrebare a fost citata din emisiunea “Lumea Sandei”, da, o sa raspund: Sa stiti ca nu am avut succese la femei! Femeia pe care eu o placeam – ma respingea, femeile care ele ma placeau – deja eu nu le placeam, dar totu-si ma lasam ademenit de acestea! Spre marea mea mirare am aflat ca oamenii ca mine pot avea succese la femei prin inteligenta, finete, pe cind eu, ma complexez pentru felul cum arat si vocea mea pitigaita!”

DSCN9373

Raspunsul surprinzator la intrebarea: “Daca nu ar fi profesia de dramaturg si jurnalist, ce profesie a-ti alege?”, nu a fost mult asteptat, cu o mimica specifica domnului Cheianu zice: “Padurar! M-as retrage la natura, da, imi place comportamentul si reactia gainelor, as sta timp indelungat sa le admir!”

In opinia sa a fi scriitor – inseamna a fi om cu vocatie, a fi jurnalist – inseamna sa muncesti in fiecare zi. “Au fost zile in care scriam si redactam, cred ca in viata am scris “munti de maculatura” pina a ajunge la produsul final.”

Cele mai utile sfaturi pentru viitorii jurnalisti profesionisti ar fi: ” Scrisul pe foaie pentru a simti cuvintul, lectura si vizionarea filmelor”.

Leave a comment